Підозрюваному у підготовці вбивства працівника СБУ «світить» до 15 років або довічно

Підозрюваному у підготовці вбивства працівника СБУ «світить» до 15 років або довічно

Укрінформ
Затриманому за підозрою у підготовці вбивства працівника СБУ у разі доведення його провини загрожує позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічно.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив на брифінгу в суботу ввечері представник Офісу Генпрокурора України Андрій Лисокобилка.

Він зазначив, що слідчим за погодженням з прокурором затриманій особі оголошено про підозру, наразі її дії кваліфіковані за кількома статтями Кримінального кодексу України.

«Це статті щодо підготовки до вчинення замаху на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків», - сказав Лисокобилка.

Він додав, що мотив злочину встановлюється.

Читайте також: СБУ наразі нікого не оголошувала в розшук у зв’язку з підготовкою вбивства її працівника

«У разі доведення вини вказаної особи у встановленому законом порядку їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі», - поінформував представник Офісу Генпрокурора України.

Читайте також: СБУ підтвердила затримання полковника «Альфи», який готував вбивство

Раніше журналіст Юрій Бутусов із посиланням на джерела повідомив, що полковник спецпідрозділу СБУ "Альфа" Андрій Расюк затриманий за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова на замовлення колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-