Українські миротворці вилетіли до Косова – кожен має досвід в АТО/ООС

Українські миротворці вилетіли до Косова – кожен має досвід в АТО/ООС

Відео
Укрінформ
З військового аеродрому аеропорту "Бориспіль" до міжнародного аеропорту Приштини 14 грудня вилетіла чергова ротація українських миротворців. 

Про це повідомляє Служба зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних Військ Збройних Сил України у Фейсбуці.

Як зазначається, український контингент продовжить роботу своїх попередників.

"Кожен з новоприбулих миротворців має досвід служби в АТО/ООС, гарне володіння іноземною мовою, чудову фізичну підготовку та фахові знання", - йдеться у повідомленні.

Ротація в Косові у військовослужбовців триватиме шість місяців. Перед відправленням до Косова всім військовослужбовцям були зроблені необхідні щеплення, а також проведена спеціальна ізоляція та здача тестів на коронавірус.

Читайте також: У Генштабі ЗСУ розповіли про підготовку України до операції НАТО Sea Guardian

Окрім цього, кожного військовослужбовця забезпечено засобами індивідуального захисту на час ротації, інформує прсслужба Cухопутних військ ЗСУ.

Український контингент у Косові діє на території Косова і Метохії з 1 вересня 1999 року. На початку операції був створений польсько-український миротворчий батальйон «УкрПолбат», проте потім український компонент батальйону був виведений і переформований у самостійний підрозділ «Національний контингент у Косові». За весь час на миротворчій службі побувало близько 1,300 українських солдат, з них 5 загинуло, а 26 отримали поранення. Основними завданнями військових є розмінування територій, охорона кордону, інженерні та будівельні роботи. Роботу українських військовослужбовців високо оцінило керівництво Північноатлантичного альянсу та Міністерства оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-