Гендиректор КБ «Південне» помер від COVID-19

Гендиректор КБ «Південне» помер від COVID-19

Укрінформ
Генеральний директор КБ «Південне» Олександр Дегтярев 24 листопада помер від коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці Офіс Президента.

«Ще одна втрата. Ще один біль. Сьогодні зловісний ковід забрав ще одного українця – Олександра Дегтярева, генерального директора КБ «Південне», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в ОП, Дегтярев був одним з найдосвідченіших фахівців вітчизняної аерокосмічної галузі і розумів, як важливо інтегрувати Україну до глобальної роботи з розширення можливостей людства в космосі.

«Він був з тих, чиє життя зберігало для нас велику мрію. Про Україну, яка може. Яка хоче й буде серед перших. На жаль, ми особливо гостро це розуміємо, коли втрачаємо саме тих, хто вмів ламати стереотипи та розширювати горизонти… Наша держава обов'язково відновить увесь свій потенціал. Це – наш обов'язок перед тими, хто бачив і боровся за технологічну й сучасну Україну. І це та сама велика мрія, заради якої жив генеральний директор Конструкторського бюро «Південне» Олександр Дегтярев», - зазначили в Офісі Президента, висловлюючи співчуття родині, близьким та Україні.

Олександр Дегтярев народився 31 жовтня 1951 року в м. Яранську (Кіровська область, Росія). Закінчив Ленінградський механічний інститут (БДТУ) за спеціальністю «Двигуни літальних апаратів» (1975) і економічний факультет Дніпропетровського національного університету (2001). Пройшов стажування і навчання в ряді аерокосмічних компаній США та Франції.

Після закінчення Ленінградського механічного інституту у 1975 році його було направлено на роботу в КБ «Південне», де пройшов шлях від інженера до генерального конструктора — генерального директора Державного підприємства «Конструкторське бюро „Південне“ ім. М. К. Янгеля».

У 2018 р. Дегтярев був призначений на посаду генерального директора Державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-