На пост заступника генпрокурора претендує чиновник, якого пов’язують з Медведчуком

На пост заступника генпрокурора претендує чиновник, якого пов’язують з Медведчуком

Укрінформ
Колишній заступник головного військового прокурора Генпрокуратури Максим Якубовський претендує на посаду заступника Генпрокурора.

Як передає Укрінформ, відповідна інформація оприлюднена у деклалації Якубовського.

Зокрема, у декларації про доходи за 2019 рік, яку подав Якубовський, місцем роботи або майбутньої роботи вказано Офіс генерального прокурора, а посаду, яку він обіймає чи на яку претендує, – заступник генерального прокурора.

Водночас керівник "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін на своїй сторінці у Фейсбуці написав: "Венедіктова призначила своїм заступником Максима Якубовського". При цьому Шабунін стверджує, що Якубовський має "зв'язки з Медведчуком".

Читайте також: Венедіктова звільнила Піскуна – Центр протидії корупції

На сайті Офісу генпрокурора поки що відсутня інформація про призначення Якубовського. Однак два джерела з ОГП повідомили у коментарі Укрінформу, що Якубовського все ж призначили заступником генпрокурора. "Є наказ (про призначення - ред.). Приступає до обов'язків із завтрашнього дня", - сказав обізнаний співрозмовник.

Максим Якубовський у 2015-2017 роках очолював військову прокуратуру Південного регіону. У 2017-му році він став заступником головного військового прокурора Генеральної прокуратури Анатолія Матіоса.

У розслідуванні PROSUD йдеться, що з 2011 до 2013 року Якубовський працював експертом Центру правових ініціатив "Правова держава", який пов’язують із Віктором Медведчуком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-