Під Кабміном вимагають відставки Шкарлета

Під Кабміном вимагають відставки Шкарлета

Фото
Укрінформ
Зранку 1 вересня під Кабінетом Міністрів студенти низки вишів та громадські активісти провели акцію з вимогою відставки т.в.о міністра освіти та науки Сергія Шкарлета.

Як передає кореспондент Укрінформу, в акції взяли участь кілька десятків студентів та активістів.

Серед претензій студентства та наукового співтовариства до нинішнього очільника МОН - наявність у наукових працях та докторській дисертації т.в.о міністра ознак академічного плагіату.

Під Кабміном вимагають відставки Шкарлета / Фото: Павло Багмут. Укрінформ

Також у виступах активістів звучала критика щодо пропозицій очільника міністерства скасувати ЗНО для заочників, щодо підготовки до нинішнього навчального року, зокрема організації забезпечення навчальних закладів засобами захисту, призначення на посади в установах МОН людей з команди Дмитра Табачника тощо.

Читайте також: Для дистанційного навчання до швидкісного інтернету підключать 2500 шкіл - Шкарлет

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 25 червня призначив ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета заступником міністра освіти і науки і поклав на нього виконання обов'язків міністра.

Раніше, 18 червня, Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Шкарлета на посаду міністра.

30 червня біля Кабміну пройшла акція студентів і науковців, які протестували проти призначення Шкарлета в.о. міністра освіти та науки.

3 липня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Шкарлета призначено зі “своєрідним випробувальним терміном, упродовж якого він має можливість проявити себе”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-