"Українські шахтарі не штрейкбрехери": Волинець відповів на погрози Лукашенка

Укрінформ
Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив, що українські шахтарі не штрейкбрехери у відповідь на погрози президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що страйкуючих білорусів замінять "безробітні шахтарі з України". 

Як повідомляє Укрінформ, заява Волинця оприлюднена на його сторінці у Фейсбуці.

"Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час візиту на агрокомбінат «Дзержинський» дозволив собі погрожувати страйкарям тим, що на робочі місця протестуючих приїдуть «безробітні шахтарі з України»... Шахтарі - одна із самих солідарних каст у світі. Запевняю, що ніхто з українських шахтарів не збирається їхати до Білорусі, щоб виступити в якості штрейкбрехерів!", - наголосив Волинець.

Він додав, що Незалежна профспілка гірників України звертається до своїх білоруських колег зі словами підтримки та вимагає від Олександра Лукашенка не згадувати славетне ім’я волелюбних українських гірників у своїх політичних інтересах.

Читайте також: "Білоруськалій" доєднався до страйку і припинив видобуток руди

Також на своїй сторінці голова Незалежної профспілки гірників оприлюднив низку відеозвернень працівників українських шахт з цього приводу.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Білорусі Олександр Лукашенко, спілкуючись з працівниками агрокомбінату "Дзержинський", пригрозив страйкуючих шахтарів замінити українськими гірниками у разі продовження страйку після президентських виборів. "В усьому світі безробіття. Приїдуть з України шахтарі. Їх море - безробітних», - сказав Лукашенко.

У Білорусі після президентських виборів, які відбулися 9 серпня, продовжуються протести проти офіційних їх результатів, згідно з якими Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано більш як 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про щонайменше п'ятьох загиблих під час протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-