Уряди України та Ізраїлю закликають хасидів не їхати в Умань

Уряди України та Ізраїлю закликають хасидів не їхати в Умань

Заява
Укрінформ
Уряди України та Ізраїлю закликають усіх паломників, які планують взяти участь у цьогорічних святкових заходах з нагоди Рош га-Шана в Україні, утриматися від відвідання міста Умань через загрозливу епідемічну ситуацію.

Про це йдеться у спільній українсько-ізраїльській урядовій заяві щодо паломництва хасидів до м. Умань з нагоди святкування Рош га-Шана, оприлюдненій на вебсайті КМУ, повідомляє Укрінформ.

“Цього року епідемічна ситуація в Україні та Ізраїлі, як і в усьому світі, на жаль, не дає змогу традиційно відзначити це свято. Керуючись рекомендаціями та застереженнями міністерств охорони здоров’я України та Ізраїлю, наполегливо закликаємо усіх паломників, які планують взяти участь у цьогорічних святкових заходах з нагоди Рош га-Шана в Україні, утриматися від відвідання міста Умань через загрозливу епідемічну ситуацію”, - йдеться у спільному урядовому документі.

Однак, тим, хто таки вирішив відвідати Умань, варто пам'ятати, що карантинні обмеження в Україні поширюються на всі публічні заходи та їх мають суворо дотримуватися, наголошено в заяві.

Читайте також: Уряд підтримав обмеження на відвідування хасидами Умані

“Уряди двох держав спільно дбають про здоров’я та безпеку своїх громадян. Сподіваємося на розуміння та щиро віримо, що наступного року нам вдасться разом відсвяткувати Рош га-Шана та інші свята без будь-яких обмежень”, - йдеться у заяві.

У 2020 році святкування Рош га-Шана припадає на 18-20 вересня.

На міжвідомчій нараді у Міністерстві закордонних справ України 9 липня наголошувалося, що прибуття десятків тисяч паломників-хасидів до міста Умань для проведення святкування у традиційному форматі є неможливим, тож варто розробити альтернативний (участь у святкуванні обмеженого кола представників місцевої хасидської громади, організація онлайн-трансляції заходів тощо).

Читайте також: Паломництво хасидів під час карантину: і хочеться, і колеться

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 17 липня пообіцяв, що уряд всебічно розгляне питання щодо можливості приїзду цієї осені прочан-хасидів і ухвалить зважене рішення.

Умань, де поховано засновника брацлавського хасидизму цадика Нахмана, є місцем масового паломництва послідовників його вчення. Восени на святкування юдейського Нового року сюди приїжджають 20-30 тис. прочан з різних країн.

Станом на ранок 18 серпня у світі зафіксовано 22 049 426 випадків COVID-19, з них летальні 777 439 випадків, 14 791 860 осіб одужали. 1% або 62 074 хворих у світі знаходяться у серйозному або критичному стані.

Коронавірус зафіксували у 213 країнах та територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-