Третина шкіл в Україні не мають доступу до швидкісного інтернету

Третина шкіл в Україні не мають доступу до швидкісного інтернету

Дослідження
Укрінформ
В Україні понад 6 тисяч шкіл не мають доступу до високошвидкісного інтернету.

Про це під час презентації в Укрінформі першого дослідження Міністерства цифрової трансформації щодо наявності доступу населення до високошвидкісного інтернету повідомив керівник експертної групи з розвитку фіксованого швидкосмугового інтернету Андрій Набок.

"Останнім часом, коли діти навчались дистанційно, виявилася велика проблема, коли немає оптичного інтернету - як у школі, звідки вчителі можуть здійснювати навчання учнів, так і в самому населеному пункті, де діти не мають можливості користуватись такою послугою. На сьогоднішній день у нас більше 6 тисяч шкіл, які не мають оптичного підключення - і це 39% від загальної кількості шкіл", - зазначив він.

Читайте також: Дистанційна освіта на карантині не подобається половині українців

Крім того, за інформацією Мінцифри, 9703 заклади дошкільної освіти, Інклюзивно-ресурсних центрів та ПТУ, а також 646 лікарень, 7 517 поліклінік та ФАПів, 542 ЦНАПи, 3331 заклад Мінсоцполітики та понад 30 тисяч закладів культури та спорту не мають доступу до високошвидкісного інтернету.

"Наша мета - забезпечити можливість підключення до 100 Мбіт/сек для 95% сільського населення. Як ми будемо цього досягати: перш за все через підключення закладів соціальної інфраструктури - дитячі садочки,школи, лікарня, тощо", - сказав заступник міністра цифрової трансформації з розвитку інфраструктури Олександр Шелест.

Усі ці заклади, наголосив заступник міністра, повинні мати підключений якісний канал, а також в таких закладах має бути побудована внутрішня інфраструктура.

"Виходячи з кількості таких об'єктів, з кількості населених пунктів і середньої вартості підключення, була і визначена сума - це майже 5,5 млрд грн. Із них - 3,3 млрд необхідно виділити для підключення самого каналу до об'єкту і понад 2 млрд грн - для побудови якісної локальної мережі", - додав він.

Представник Мінцифри зауважив, що відомство вже готує фінансовий запит до Міністерства фінансів на наступний рік.

Також міністерство, за словами Шелеста, реалізовуватиме Національну стратегію розвитку широкосмугового доступу до інтернету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-