Слідчі ДБР затримали працівника СБУ під час збуту боєприпасів

Слідчі ДБР затримали працівника СБУ під час збуту боєприпасів

Фото
Укрінформ
Слідчі ДБР затримали співробітника Служби безпеки під час продажу ним боєприпасів цивільним особам.

Про це інформує пресслужба ДБР.

"Слідчі Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, за оперативного супроводу Головного управління внутрішньої безпеки Служби Безпеки України та процесуального керівництва військової прокуратури Харківського гарнізону затримали працівника одного з київських підрозділів СБУ під час збуту боєприпасів громадянину", - йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, працівник СБУ налагодив механізм збуту зброї та боєприпасів цивільним особам. Так, у ході слідства слідчі задокументували факт збуту мешканцю Харкова автомата АКС-74, 5 магазинів до нього та понад 1 200 набоїв калібру 5,45 мм на суму 1 500 доларів.

«22 липня 2020 року слідчі ДБР затримали працівника СБУ під час збуту чергової партії патронів та двох предметів, які зовні схожі на гранати, у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України», - наголошується у повідомленні.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого, а також в одному зі сховищ у Харкові виявлено та вилучено 3 500 набоїв, автомат АКС-74 та 2 гранати, схожі на бойові.

Тож наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 КК України), обрання відносно нього запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. У разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-