Нобелівські лауреати закликали зробити вакцину від COVID-19 загальнодоступною

Нобелівські лауреати закликали зробити вакцину від COVID-19 загальнодоступною

Укрінформ
Більше 100 політиків, діячів науки і культури та громадських лідерів підписали звернення з проханням визнати вакцину від COVID-19 "глобальним загальним благом" і зробити її загальнодоступною.

Про як пише Deutsche Welle, заклик був опублікований у неділю, 28 червня, з ініціативи Центру Мухаммада Юнуса, лауреата Нобелівської премії миру із Бангладеш.

Мета ініціативи – домогтися загальнодоступності вакцини по всьому світу. У зверненні зазначається, що ефективність вакцинації буде залежати, в тому числі і від того, чи зможуть її отримати жителі всіх країн. Тому підписанти закликають уряди, фонди, благодійників та бізнес безкоштовно виробляти і поширювати вакцину, виявивши таким чином "колективну відповідальність за захист всіх вразливих осіб".

Читайте також: У Криму на одній з будівельних майданчиків COVID-19 захворіли 28 робочих

Вакцина проти коронавіруса як і раніше в стадії розробки та тестування. На сайті ініціативи вказується, що приблизний час отримання готового препарату становить близько 18 місяців або менше, що буде абсолютним рекордом.

Заклик підписали 17 нобелівських лауреатів, серед яких Лех Валенса, Михайло Горбачов, Малала Юсафзай і Надя Мурад; 20 колишніх президентів, включаючи Олександра Кваснєвського і Романо Проді; а також 15 колишніх прем'єр-міністрів, у тому числі Гордон Браун і Ека Ткешелашвілі.

Читайте також: Для розробки ефективної вакцини проти коронавіруса потрібно більше $31 мільярда – ВООЗ

Нагадаємо: вакцина проти коронавірусу, який може викликати захворювання легенів COVID-19, як і раніше в стадії розробки та тестування. На сайті ініціативи вказується, що приблизний час отримання готового препарату становить близько 18 місяців або менше, що буде абсолютним рекордом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-