Як сплатити штраф за порушення на дорогах - водіям назвали три способи

Як сплатити штраф за порушення на дорогах - водіям назвали три способи

Укрінформ
Є декілька можливостей для сплати штрафів щодо перевищення швидкості в автоматичному режимі.

Про це на брифінгу повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перший – це коли вам на адресу реєстрації транспортного засобу, на якому відбувся факт порушення режиму швидкості, буде приходити лист-повідомлення з адміністративним протоколом. Коли ви його отримаєте, ви можете подивитися на протокол, там є QR-код, за яким ви через смартфон можете зайти і подивитися момент, навіть відеозапис того, як машина, яка вам належить, перевищувала швидкість», - уточнив він.

Камери спостереження / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Геращенко зазначив, що особа також може сплатити штраф зі свого смартфона, якщо він підключений до системи банківських платежів, що може зайняти до хвилини.

Ще один варіант – це зайти на сайт «Електронний кабінет водія» і там зареєструватися як особа, яка хоче, щоб штрафи приходили за повідомленнями. «На цей час 128 осіб, які зареєстровані в е-кабінеті водія, вже сплатили свої штрафи», - поінформував Геращенко, закликавши українців реєструватися в е-кабінеті водія, щоб зручніше було отримувати повідомлення про штрафи і сплачувати їх.

Читайте також: В Україні запустили мобільний додаток "Штрафи ПДР"

Також заступник міністра внутрішніх справ зазначив, що першу добу роботи системи фотовідеофіксації порушень ПДР камери зафіксували 76 фактів керування транспортними засобами на швидкості 170 км/год і більше.

«В перший день було зафіксовано 68 999 фактів перевищення швидкості, і це – лише камерами в Києві і Київській області. Наші камери зафіксували в перший день 76 фактів перевищення швидкості, коли люди їздили на швидкості більше 170 км/год. «Рекордсмен» поставив рекорд у 210 км/год», - сказав Геращенко.

За його словами, ці порушники будуть на особливому контролі у правоохоронців, ці особи сплатять штрафи, які становлять 510 грн за перевищення швидкості більш ніж на 50 км/год, і правоохоронці проконтролюють отримання листів саме такими людьми.

Геращенко нагадав, що вже на другий день роботи цієї системи кількість зафіксованих правопорушень знизилася і стала 46827 перевищень швидкості: «Це означає, що наші громадяни вже знають, що вони не зможуть безкарно порушувати ПДР».

Як повідомлялося, 1 червня в Києві та Київській області почала працювати система автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху.

Камери встановлені в місті Києві та на автомагістралях Київської області у місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками.

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров у середу поінформував, що МВС України запустило мобільний додаток, який дозволяє громадянам перевірити наявність штрафів за порушення ПДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-