Рахунки Суспільного розблокували

Рахунки Суспільного розблокували

Укрінформ
Відсьогодні Суспільний мовник може вільно користуватися коштами зі своїх комерційних рахунків.

Про це повідомляє пресслужба НСТУ.

«Із 3 червня Суспільний мовник може вільно користуватися коштами з комерційних рахунків, на які 18.02.2020 наклав арешт відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України задля примусового стягнення з ПАТ «НСТУ» на користь АТ «Євроньюз» боргу в розмірі 10,5 млн євро», - ідеться в повідомленні.

Як нагадали у пресслужбі, 29 травня Господарський суд прийняв ухвалу, якою зупинив примусове стягнення коштів з НСТУ. 1 червня АТ «Євроньюз» попросило виконавчу службу повернути йому документ, який зобов’язував примусово стягувати кошти.

У пресслужбі НСТУ пояснили, що «Євроньюз» погодився дати можливість НСТУ самостійно сплатити борг, а не через блокування рахунків і примусове стягнення виконавчою службою.

Читайте також: Аласанія позивається до СБУ через скасування допуску до держтаємниці

«У вівторок, 2 червня, відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України зняв арешт із рахунків ПАТ «НСТУ». Тож ПАТ «НСТУ» розпочинає погашення боргу з власного бюджету, щоб унеможливити подальше блокування рахунків компанії, і планує завершити виплати «Євроньюз» до кінця місяця», - зазначили в пресслужбі Суспільного мовника.

Суспільний мовник отримав цей борг у спадок як правонаступник державної Національної телекомпаніїУкраїни, яка припинила свою діяльність 2017 року.

Ще 2015 року Рахункова палата у своєму рішенні зазначала про потребу погашення Кабінетом мЯк нагадали в НСТУ, іністрів України фінансових зобов’язань НТКУ перед АТ «Євроньюз» задля уникнення банкрутства майбутнього новоствореного ПАТ «НСТУ». Проте відповідної реакції уряду на це рішення не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-