Коронавірус є смертельно небезпечним для хворих на рак

Коронавірус є смертельно небезпечним для хворих на рак

Дослідження
Укрінформ
У хворих на рак більше шансів померти від COVID-19 протягом місяця, ніж у пацієнтів без онкологічних захворювань.

Про це свідчать результати відразу двох досліджень, повідомляє АР.

"У тих, хто захворів на COVID-19, було набагато більше шансів померти протягом місяця, ніж у тих людей, які заразилися без раку", - йдеться у повідомленні.

В одному дослідженні наголошується, що з 928 людей з COVID-19, які хворі на рак або хворіли раніше, половина були госпіталізовані, з них 13% померли.

Друге дослідження охоплювало 800 пацієнтів з різними типами раку і COVID-19. Воно засвідчило більш високий рівень смертності - 28%. Ризик смерті в дослідженні підвищувався з віком та іншими проблемами зі здоров'ям пацієнтів, такими як високий кров'яний тиск.

Читайте також: Смертність від коронавірусу: чому в різних країнах її рахують по-різному

Як зазначає видання, це найбільші дослідження за участі людей з обома захворюваннями (раком і коронавірусом) у Сполучених Штатах, Великій Британії, Іспанії та Канаді. Їх результати опубліковані 28 травня в журналі Lancet і обговорюватимуться в ці вихідні на онлайн-конференції Американського товариства клінічної онкології.

Дослідження мають велике значення: щорічно в Сполучених Штатах діагностується понад 1,6 млн нових ракових захворювань, зараз на лікуванні перебувають кілька мільйонів американців, загалом близько 20 мільйонів людей вижили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-