Загибель бджіл через пестициди: назвали найпроблемніші регіони

Загибель бджіл через пестициди: назвали найпроблемніші регіони

Укрінформ
В Україні залишається актуальним питання загибелі бджіл через використання пестицидів та агрохімікатів під час обробки фермерами полів.

Про це заявив Директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Борис Кобаль, повідомляється на сайті служби.

Він зауважив, що, незважаючи на проведену роботу з фермерами і пасічниками в поточному році, питання загибелі бджолосімей внаслідок застосування пестицидів при обробці полів залишається актуальним. Та додав, що найбільш проблемними регіонами наразі є Чернігівська та Житомирська області.

Також Кобаль наголосив, що первинне виробництво (пасіка) харчових продуктів тваринного походження, а також пов’язана з ним діяльність, зокрема зберігання та поводження з первинною продукцією в місці первинного виробництва (відкачування меду) підлягає державній реєстрації та внесення таких операторів ринку до Державного реєстру.

Читайте також: В Україні розробили систему захисту пасік від хвороб та отруєнь бджіл

При цьому він уточнив, що наразі форма заяви про державну реєстрацію не передбачає деталізацію первинного виробництва, тому на даному етапі складно визначити наявну кількість пасічників та місце розміщення їх пасік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-