Зеленський: Суспільство має отримати чесну відповідь щодо винних у трагедії в Одесі

Зеленський: Суспільство має отримати чесну відповідь щодо винних у трагедії в Одесі

Укрінформ
Суспільство має отримати чесну відповідь на запитання, хто винен у жахливій трагедії, яка сталася в Одесі 2 травня 2014 року.

Про це написав у Facebook Президент України Володимир Зеленський.

«Сьогодні – шоста річниця загибелі людей під час масових акцій в Одесі. Я висловлюю щирі співчуття родинам усіх загиблих. Той чорний день забрав майже півсотні людських життів… Сьогодні в нашому суспільстві є низка болючих запитань, які потребують чесних відповідей. «Хто винен у трагедії 2 травня 2014 року?» – одне з них», - зазначив глава держави.

Він висловив переконання, що держава має зробити все, щоб забезпечити ефективне та неупереджене розслідування всіх обставин того жахливого дня.

Читайте також: Одесити відновили флагшток із Державним Прапором на Куликовому полі

«А наш спільний виклик – разом зробити все, щоб люди в Україні більше ніколи не гинули заради ідеологічних чи політичних «цілей». Щоб Україна була землею не розбрату, а братерства. Де Львів, Одеса, Дніпро, Донецьк і Сімферополь – мирна, квітуча та єдина країна», - наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні виповнюються шості роковини трагічних подій в Одесі, коли під час масових заворушень загинуло 48 людей, понад 200 людей звернулися за медичною допомогою. Більшість жертв трагедії загинули у Будинку профспілок. Згодом слідством було встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані й умисно сплановані. Рішенням Одеської міськради цього дня вшановують пам’ять загиблих.

Цьогоріч день пам'яті проходить з дотриманням карантинних обмежень через коронавірусну епідемію. Поліція пропускає до меморіалу людей по двоє і супроводжує їх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-