У справі про замах на Соболєва повідомили ще одну підозру

У справі про замах на Соболєва повідомили ще одну підозру

Укрінформ
Повідомлено про підозру ще одній особі, яка може бути причетна до вбивства 3-річної дитини депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва та замаху на вбивство самого депутата.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

"За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора повідомлено про підозру особі, яка може бути причетна до замаху на умисне вбивство депутата Київської обласної ради та вбивства його 3-річного сина в центрі Києва в грудні 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у відомстві, наразі фігуранта оголошено в міжнародний розшук.

Суд за клопотанням прокурорів обрав цій особі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, що надає правові підстави компетентним органам затримати цю особу на території іншої держави.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: Убивство 3-річного сина депутата: прокуратура оголосила ще дві підозри

У відомстві нагадали, що з ініціативи заступника генпрокурора Гюндуза Мамедова, який відповідає за ювенальний напрям, у січні Офіс генпрокурора прийняв рішення щодо зміни підслідності та групи прокурорів в цьому кримінальному провадженні.

"Наразі шести особам повідомлено про підозру. Чотири особи перебувають під вартою, двоє - у міжнародному розшуку", - поінформували у відомстві.

Як повідомлялося, увечері 1 грудня 2019 року в Києві в результаті обстрілу автомобіля Range Rover, за кермом якого перебував депутат Київоблради В'ячеслав Соболєв, загинула його трирічна дитина.

2 грудня столичні поліцейські затримали двох чоловіків за підозрою у вбивстві трирічного Сашка Соболєва. Ними виявились добровольці Андрій Лаврега і Олексій Семенов. Згодом їм повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого пунктами 2, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство малолітньої дитини, скоєне на замовлення за попередньою змовою групою осіб) ККУ.

4 грудня суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Лаврезі та Семенову.

В'ячеслав Соболєв також називав прізвища кількох осіб, від яких він вимагає пройти перевірку на детекторі брехні, щоб довести, що вони не причетні до погроз і замаху на нього. Серед них - ексглава Вищого госпсуду Віктор Татьков і його ексзаступник Артур Ємельянов, а також колишній народний депутат Олександр Грановський.

Пізніше мати загиблого хлопчика Інна Соболєва написала, що не вважає Грановського причетним до вбивства її сина.

13 січня Офіс генпрокурора доручив розслідувати справу про замах на сім'ю В'ячеслава Соболєва, в результаті якого загинув його трирічний син, Головному слідчому управлінню Національної поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-