МОЗ закликає українців залишатися вдома на травневі свята

МОЗ закликає українців залишатися вдома на травневі свята

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я закликає українців залишатися вдома на травневі свята.

Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я прошу вас залишатися вдома на травневі свята, я прошу вас дотримуватися карантину, я дуже хочу, щоб зранку, коли я зачитую статистку, у нас було 0 захворіли і 0 померлих", - сказав Степанов.

Він наголосив, що в Україні станом на 30 квітня 261 одна людина померла від наслідків COVID-19, це реальні людські трагедії, втім ця цифра значно нижча ніж, наприклад, в Італії, де на 30 квітня померло 27 тисяч осіб, а захворіло понад 203 тисячі, чи в Іспанії, де на COVID-19 захворіло понад 236 тисяч, а померло 24 тисячі людей.

За словами міністра, наявний рівень захворюваності в Україні на коронавірусну хворобу, свідчить про те, що карантин був введений вчасно і дав свої результати.

Водночас Степанов наголосив, що люди які не дотримуються вимог карантину, зокрема, виходять на масові заходи, наражають на небезпеку захворіти не тільки себе, а й своє оточення.

Читайте також: Степанов анонсував пом’якшення карантину для малого бізнесу

"Я розумію, що перебувати в карантині вже 5-6 тиждень дуже важко, але повірте, ніхто не збирається продовжувати карантин, якщо для цього немає підстав, ніхто не збирається не пускати людей в парки або тримати зачиненими ті чи інші магазини, стримувати малий бізнес. Для нас дуже важливо, щоб цифра померлих внаслідок COVID-19 кожного разу була — 0. Коли ви ходите на мітинги або починаєте порушувати карантин, задумайтеся про своїх рідних та близьких, яких ви можете інфікувати, заразившись під час тих чи інших заходів", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 29 квітня під Кабінетом міністрів України пройшла акція протесту малих підприємців з вимогою послабити карантинні заходи. Пдприємці вимагалди від уряду дозволити роботу малому та мікробізнесу з дотриманням санітарних вимог. Також мітингарі вимагали забезпечення рівних вимог до роботи під час карантину для всіх: для відомих торговельних мереж, ресторанів тощо.

Станом на 30 квітня в Україні COVID-19 було підтверджено у 10 406 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-