Рейси, якими українці зможуть повернутися додому

Рейси, якими українці зможуть повернутися додому

Список
Укрінформ
Міністр інфраструктури України Владислав Криклій опублікував повний перелік спеціальних рейсів, якими громадяни України зможуть повернутися додому.

Відповідну інфографіку з повним переліком запланових рейсів міністр розмістив у Facebook.

Згідно з інфографікою наразі заплановано 38 рейсів, якими українці зможуть скористатися для повернення додому. Зокрема сьогодні, 27 квітня, два рейси здійснює авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) з Маямі та Гельсінкі.

Загалом евакуаційні рейси будуть виконуватися до 11 травня з різних країн. Наразі вже є заплановані рейси з таких міст, як: Маямі, Гельсінкі, Неаполь, Стокгольм, Єреван, Париж, Ніцца, Софія, Ларнака, Тель-Авів, Амстердам, Дюссельдорф, Цюрих, Лісабон, Женева, Дубай, Франкфурт, Прага, Мілан, Торонто, Осло, Аліканте, Ер-Ріяд, Бангкок, а також з Пхукету та Балі.

"Ми відновлюємо спеціальні рейси до України з різних країн світу. Але лише за умови обов'язкової обсервації протягом 14 днів після повернення – у спеціалізованих закладах або вдома, дотримуючись режиму самоізоляції. Контроль за останнім буде здійснюватися за допомогою додатку «Дій вдома» на платформі «ДІЯ", - наголосив Криклій.

Вся додаткова інформація про евакуаційні рейси розміщена на сайтах авіакомпаній: "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), SkyUp Airlines, Windrose Airlines, Azur Air Ukraine.

Читайте також: Спецрейсом МАУ з Маямі до Києва летять 259 пасажирів – посольство України

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня Міністерство інфраструктури України анонсувало відновлення спеціальних рейсів до України з різних країн світу.

Уряд з 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема, було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Спочатку карантин було запроваджено до 3 квітня, потім продовжено до 24 квітня, а згодом - до 11 травня включно.

З 28 березня Україна повністю закрила кордон для регулярного сполучення, зокрема авіаційного. Від 7 квітня заборонено перетинати кордон пішки. В'їжджати на територію України можна лише автомобілем. Для перетину відкриті 19 пунктів пропуску.

З 24 березня прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення заборонене в усіх аеропортах, крім "Борисполя".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-