МОЗ очікує суттєвого розширення ПЛР-діагностики коронавірусу в Україні

МОЗ очікує суттєвого розширення ПЛР-діагностики коронавірусу в Україні

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я очікує розширення ПЛР-діагностики COVID-19 в Україні до 80 тисяч тестів на тиждень.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я України, головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю LB.

"Очікується суттєве розширення ПЛР-діагностики коронавірусної хвороби. Сьогодні до нас також приїхали додаткові реактиви. Зараз ми можемо робити 30 тис. тестів на тиждень, але розширятимемося до 80 тис. тестів на тиждень", - сказав він.

За його словами, на сьогодні вже всі області можуть робити ПЛР- тести, а також активно залучаються до тестування приватні лабораторії і лабораторії медичних університетів.

Читайте також: Ляшко назвав умови для виходу з карантину 24 квітня

"Плюс ми завезли ще додатково 12 ампліфікаторів – це такий апарат для ПЛР-діагностики – щоб розширити потужності лабораторій. Плюс ми залучаємо приватні лабораторії і лабораторії медичних університетів. І також забиратимемо ампліфікатори від ветеринарних лабораторій. Забрали один величезний апарат, на якому велику кількість досліджень робимо в Центрі крові. І плюс одними з перших у світі ми будемо підключати картриджі для апаратів GeneXpert – це ПЛР-системи, які зараз використовуються для діагностики туберкульозу – щоб робити на них також тести на коронавірусну інфекцію", - розповів заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-