Сивохо заявляє, що невідомі зірвали презентацію Нацплатформи примирення і єдності

Сивохо заявляє, що невідомі зірвали презентацію Нацплатформи примирення і єдності

Відео
Укрінформ
Радник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Сивохо заявляє, що невідомі люди зірвали презентацію Національної платформи примирення та єдності.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Деяким мир не потрібен. Вони хочуть війни. Бо війна — це бізнес і великі гроші. Вони зірвали презентацію, але не зупинять наш рух до миру. Ми продовжуємо нашу роботу і наш діалог", - написав Сивохо.

Раніше він повідомив, що на презентацію платформи запрошені члени громадських організацій та міжнародної спільноти, представники Офісу Президента і нового МінТОТ, релігійних конфесій та профільних робочих груп.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на початку презентації Сивохо зазначив, що Національна платформа примирення і єдності - це не організація і не фонд, а "центр, який об'єднує урядові та громадські ініціативи навколо спільної ідеї національної єдності і розвитку країни".

"Пріоритет державної політики Президента - це мир в Україні. Але досі не сформована єдина система розроблення і реалізації державної політики з реінтеграції Донбасу і Криму. Ми готові залучити громадянське суспільство і разом розробити дієву державну політику реінтеграції Донбасу, щоб вона стала фундаментом у роботі з реінтеграції українського Криму. Президентом Володимиром Зеленським озвучене це завдання, ну а я, власне кажучи, повинен його виконувати, час настав", - сказав Сивохо.

Він також повідомив, що в рамках Національної платформи примирення і єдності планується створити "мирний хаб" у двох варіантах - віртуальний і реальний.

"Мирний хаб - це просто нейтральний простір для мирних жителів обох сторін лінії зіткнення, в якому вони зможуть спілкуватися, а також вести спільну громадську роботу або отримувати адміністративні послуги. Який мирний хаб, де і як він буде створюватися, - це вирішувати ми будемо разом. Ми хочемо, щоб кожен учасник нашої платформи почувався власником процесу цієї ініціативи", - сказав Сивохо.

У ЗМІ пізніше з'явилася інформація, що презентацію платформи зірвали активісти Нацкорпусу, самого Сивохо вдарили в спину і назвали зрадником. Співробітники поліції нібито не змогли зупинити дії Нацкорпусу.

Укрінформ намагається дізнатися деталі інциденту в поліції.

Національну платформу примирення і єдності створила команда Сивохо в рамках виконання ініціатив Президента Володимира Зеленського щодо розробки дієвої політики гуманітарної реінтеграції Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-