Дипломатія знайде шляхи для повернення Марківа в Україну — Аваков

Дипломатія знайде шляхи для повернення Марківа в Україну — Аваков

Фото
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що справа гвардійця Віталія Марківа знаходиться в центрі уваги української делегації на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським, яка наразі перебуває з робочим візитом в Італії.

Про це повідомляє пресслужба МВС України у Facebook.

«Впевнений, що дипломатія та юриспруденція знайдуть шляхи вирішення цього питання, аби наш гвардієць повернувся додому. Ми не залишимо нашого солдата», - наголосив Аваков.

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого Президент України Володимир Зеленський разом з Прем’єр-міністром Італійської Республіки Джузеппе Конте обговорили справу бійця Нацгвардії України Віталія Марківа, ув’язненого в Італії.

Марків був затриманий в Італії влітку 2017 року за інспірованим звинуваченням у причетності до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 24 травня 2014 року під час бойових дій сил АТО із бойовиками-сепаратистами Гіркіна у місті Слов’янськ Донецької області.

Читайте також: Зеленський закликав Конте закрити незаконні офіси "Л/ДНР" в Італії

12 липня 2019 року суд в італійській Павії засудив бійця Нацгвардії України Віталія Марківа на 24 років позбавлення волі за обвинуваченням у причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році.

Захист Марківа назвав вирок політичним і заявив про намір подати апеляцію. Згодом адвокати повідомили, що рішення апеляційного суду можна очікувати навесні 2020 року.

У МВС також повідомили, що допоможуть оскаржити рішення у справі Марківа в апеляційному суді.

Президент Володимир Зеленський доручив МЗС і ГПУ докласти максимум зусиль для повернення Марківа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-