Керівництво МАУ відмовило послу Ірану у зустрічі з родичами загиблих в авіакатастрофі

Керівництво МАУ відмовило послу Ірану у зустрічі з родичами загиблих в авіакатастрофі

Укрінформ
Посол Ірану в Україні Манучехр Мораді заявив, що направив керівництву компанії МАУ листа з проханням повідомити адреси родичів жертв загиблих в авіакатастрофі біля Тегерана 8 січня, проте отримав відмову у наданні інформації.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Мною особисто було направлено листа шановному президенту компанії МАУ з проханням надати адреси родичів загиблих у катастрофі, щоб я безпосередньо міг з ними зустрітися, передати їм співчуття від імені Ірану, але я отримав відповідь, що це конфіденційна інформація, яку мені не можуть надати", - заявив посол.

Мораді додав, що не очікував якогось негативного ставлення до себе як представника Ірану з боку родичів загиблих, оскільки знає українців як толерантних людей.

Як повідомляв Укрінформ, 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту зазнав аварії літак "Міжнародних авіаліній України" рейсу PS752. На його борту перебували 176 осіб, усі вони загинули. Пасажирами авіалайнера були громадяни України, Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Великої Британії.

Читайте також: Іран може передати Україні “чорні скриньки” літака МАУ, якщо не зможе їх розшифрувати - посол

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічну проблему літака та заперечувала можливість збиття лайнера. Однак під тиском оприлюднених провідними країнами світу доказів 11 січня Іран визнав, що український пасажирський літак був помилково збитий бійцями "Корпусу вартових Ісламської революції".

Згодом також стало відомо, що літак МАУ був збитий двома ракетами зенітно-ракетної системи "Тор-М1", яку Іран отримав з Росії. Ця обставина, а також те, що Тегеран досі відмовляється передати Києву "чорні скриньки", викликала сумніви у деяких експертів щодо того, чи справді український літак збили випадково.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-