Справа Шеремета: Підозрюваний  заявляє, що слідчий перекручує його свідчення

Справа Шеремета: Підозрюваний заявляє, що слідчий перекручує його свідчення

Укрінформ
Підозрюваний у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко заявляє, що слідчий перекрутив та викривив зміст його свідчень у клопотанні про продовження арешту.

Лист Анотоненка до слідчого у справі Шеремета — Бирка оприлюднила група Free Riff у Facebook.

"Прийміть до уваги, що будь-яка співпраця зі слідством можлива лише після усунення порушень закону з Вашого боку, в тому числі надання адвокатам можливості ознайомитись з документами, експертизами, які Ви обіцяєте надати більше місяця, а також офіційного експертного вимірювання мого зросту. Крім того, негайно надайте дозвіл моїм адвокатам на доступ до моєї особової справи в ізоляторі тимчасового тримання. До того моменту я відмовляюсь відповідати на будь-які питання на підставі статті 63 Конституції України", - заявив Антоненко.

Він додав, що раніше, коли давав свідчення, “не приховував жодну з обставин свого життя та відповідав на всі поставлені питання. Хоча тепер розумію, чому адвокати радили відмовитись говорити будь-що".

Антоненко заявляє, що слідчий Бирко приховує докази його невинуватості та навмисно перекручує його слова. Зокрема, Антоненко закидає слідчому, що зміст його показів був викривлений навіть у “клопотанні про продовження мого арешту”.

"Ви самі приховуєте від нас докази моєї невинуватості. Ще раз заявляю, що все, що було мною сказано є абсолютною правдою, я підтверджую раніше надані показання. Але я не можу погодитись з тим, що мої слова перекручують і використовують проти мене", - додав Антоненко.

Читайте також: Вбивство Шеремета: адвокати заявили про нові докази невинуватості Дугарь

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. Слідство підозрює п'ятьох осіб - лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, добровольців АТО Владислава та Інну Грищенків, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, ветерана АТО Андрія Антоненка.

13 грудня Печерський райсуд обрав запобіжний захід Яні Дугарь у вигляді цілодобового домашнього арешту, Антоненку і Кузьменко - у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

23 грудня Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення суду стосовно Антоненка. Також Апеляційний суд Києва залишив під вартою і Юлію Кузьменко.

П'ятого грудня Печерський районний суд Києва залишив Антоненка під вартою до третього квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-