Вбивство Шеремета: адвокати заявили про нові докази невинуватості Дугарь

Вбивство Шеремета: адвокати заявили про нові докази невинуватості Дугарь

Фото
Укрінформ
Адвокати затриманої у справі вбивства журналіста Павла Шеремета Яни Дугарь передали в Офіс генерального прокурора нові докази невинуватості їхньої підзахисної та подали клопотання про закриття справи.

Про це заявив адвокат Микола Ореховський на брифінгу в п’ятницю, 7 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми занесли пакет доказів, які раніше не публікувалися, та подали клопотання про приєднання доказів та закриття справи на ім’я першого заступника генерального прокурора Віктора Чумака», - сказав він.

Ореховський пояснив, що новим доказом є висновок психофізіологічної експертизи із застосуванням поліграфа.

«Ми принесли висновки психофізіологічної експертизи з використанням поліграфа, який показує, що Дугарь не обговорювала з Антоненком вбивство Шеремета», - додав він.

Адвокати заявили про нові докази невинуватості Дугарь / Фото: Олена Худякова. Укрінформ

Також адвокат констатував, що слідство у справі досі не провело експертизу щодо "розвідниці", яку слідство ідентифікувало як Дугарь.

«Слідство 50 з чимось днів обмежують волю людини і вони навіть зросту цієї розвідниці не встановили, хоча в серпні 2016 року мали експертизу щодо зросту інших фігурантів», - зазначив він.

Ореховський пояснив, що слідство як один із доказів має відео з камери спостереження, на якому жінка закладає вибухівку. Її зріст - не вище 165 см, водночас навіть без взуття зріст Дугарь - 175 см, наголосив адвокат.

Читайте також: Справа Шеремета: суд продовжив нічний арешт Дугарь

Як повідомлялося, 13 грудня 2019 року Печерський райсуд обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 24 січня 2020 року цей же суд замінив цілодобовий домашній арешт на нічний. Запобіжний захід Дугарь продовжено до 4 квітня.

Про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 12 грудня 2019 року. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

Підозрюваний Антоненко 7 лютого передав лист із СІЗО, в якому заявив, що слідчий перекручує його свідчення і не надає адвокатам доступу до матеріалів слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-