Більша частина українських експертів завтра повернуться з Ірану — журналіст

Більша частина українських експертів завтра повернуться з Ірану — журналіст

Укрінформ
Завтра повернеться в Україну більша частина групи експертів, що перебувають в Ірані для розслідування катастрофи українського лайнера.

Про це у Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов з посиланням на секретаря РНБО Олексія Данілова.

"Літак Іл-76 повернеться в Україну тільки після завершення всіх процедур, на ньому ми повинні забрати тіла 11 загиблих українських громадян. Група фахівців залишається працювати. У разі необхідності, ми готові в будь-який момент знову направити додаткові сили", - заявив Данілов.

Читайте також: Глава Корпусу вартових Ісламської революції вибачився за збитий український літак

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 січня після зльоту з тегеранського летовища ім. Імама Хомейні зазнав катастрофи літак "Міжнародних авіаліній України". На його борту перебувало 176 осіб, всі вони загинули. Серед них 11 українців — двоє пасажирів та дев'ять членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН та Великої Британії.

Читайте також: Парламент Ірану підтримав Корпус вартових ісламської революції попри збитий літак МАУ

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічні проблеми літака. Однак вранці 11 січня Іран заявив, що український пасажирський літак був випадково збитий іранськими військовими. Авіалайнер вилетів з летовища, а коли наблизився до засекреченої військової бази, його сприйняли за ворожий об'єкт.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-