Президент МАУ заявив, що не сумнівався у невинуватості екіпажу в катастрофі літака в Ірані

Президент МАУ заявив, що не сумнівався у невинуватості екіпажу в катастрофі літака в Ірані

Укрінформ
Президент МАУ Євген Дихне заявив, що у нього не було сумнівів у невинуватості компанії і екіпажу у катастрофі літака в Ірані 8 січня.

Про це він написав на сторінці у Facebook.

"Ми ні на одну секунду не сумнівалися в тому, що наш екіпаж і наш літак не могли стати причиною цієї моторошної, жахливої авіакатастрофі. Спасибі всім, хто думав і аналізував, хто з нами це поділяв і поділяє. Для нас це дуже важливо. Це були наші найкращі хлопці і дівчата. Найкращі. Ми сумуємо, і з нами сумує без перебільшення весь світ. 167 загублених людських життів. 9 членів нашого екіпажу", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент Ірану Хассан Рухані вибачився за збитий іранськими військовими український пасажирський літак, висловивши співчуття сім'ям загиблих. Він назвав це катастрофічною помилкою.

У своєму Twitter Рухані заявив, що внутрішнє розслідування Збройних сил дійшло висновку, що "ракети були випущені в результаті людської помилки, яка призвела до жахливої катастрофи українського літака і загибелі 176 невинних людей". Він також підкреслив, що розслідування цієї "великої трагедії і непростимої помилки" триває.

Читайте також: Президент Ірану вибачився за збитий літак МАУ

Вранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні розбився літак "Міжнародних авіаліній України". На борту літака знаходилися 176 осіб: 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Серед загиблих - 82 громадян Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, а також по 3 громадян ФРН і Великої Британії.

Раніше стверджувалося, що аварія сталася в результаті технічної проблеми літака. Однак у суботу вранці Іран оголосив, що збив український пасажирський літак випадково. Літак злетів з аеропорту і, коли наблизився до засекреченої військової бази IRGC, був сприйнятий як ворожий об'єкт.

Фото надані Євгеном Дихне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-