На Майдані триває марафон

На Майдані триває марафон "Білими нитками" на підтримку Антоненка, Кузьменко і Дугарь

Фото
Укрінформ
Українські музиканти проводять марафон "Білими нитками" на підтримку Андрія Антоненка (Riffmaster), Юлії Кузьменко та Яни Дугар, яких підозрюють у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Захід стартував на Майдані Незалежності у Києв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей марафон, як ми пожартували, міг би потрапити у Книгу рекордів Геннеса за швидкістю його влаштування. Справа в тім, коли є справжні друзі, коли є справжні громадяни в цій країні - немає ніяких перешкод", - зазначила зі сцени радіоведуча Соня Сотник.

Вона також подякувала усім, хто прийшов у таку дощову погоду.

"Всі ці троє людей з нами, ми обов'язково будемо добиватися правди, ми зробимо все, що буде в наших силах задля того, аби справедливість перемогла", - наголосив музикант, радіоведучий Сергій Кузін.

На сцені біля Монументу Незалежності побудована сцена.На сцені плакати "#яневірю: білими нитками" та "Хто наступний?"

Станом на 13:30 до марафону долучилось понад дві сотні осіб.

Музичний марафон "Білими Нитками" у Києві / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Усіх учасників марафону пригощають чаєм поблизу сцени.

Очікуються виступи понад двадцяти артистів, серед яких групи “Мотор'ролла”, “Мандри”, Karna, Сергій Танчинець ("Без Обмежень"), Іван Леньо та Володимир Шерстюк (Kozak System), "Нумер 482 та інші.

Як зазначили організатори, музичний марафон триватиме до 22:00.

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поінформував про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. На брифінгу з цього приводу також виступили Президент України Володимир Зеленський, перший заступник голови Національної поліції Євген Коваль та генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

Слідство підозрює п'ятьох осіб: лікаря й волонтерку Юлію Кузьменко, добровольців АТО Владислава та Інну Грищенків, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, ветерана АТО Андрія Антоненка (його слідство вважає організатором вбивства Шеремета).

Для Кузьменко та Антоненка суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту. Суд також застосував запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту для військової медсестри Яни Дугарь.

20 грудня Андрій Антоненко (Ріфмастер) подав позов до суду на Президента України Володимира Зеленського, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, першого заступника голови Національної поліції Євгена Коваля та генерального прокурора Руслана Рябошапку про захист своєї честі і гідності.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві в результаті підриву автомобіля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-