Адвокат розповів, де тримають затриманого за

Адвокат розповів, де тримають затриманого за "мінування" мосту Метро

Укрінформ
Олексій Белько, який у вересні погрожував підірвати міст Метро у Києві, досі перебуває в Київському міському центрі судово-медичних експертиз.

Про це у Facebook написав його адвокат Масі Найєм.

"Сьогодні були у Белька Олексія. Він досі перебуває в Київському міському центрі судово-медичних експертиз. Цю експертизу він проходить на підставі ухвали суду. Вона має визначити певні обставини його психічного здоров'я", - зазначив адвокат.

Найєм зауважив, що Белько у нормі, ставлення до нього нормальне, він очікує, коли повернуть його в СБУ.

"За нашою інформацією, його мають повернути 19 грудня. Далі - 23 грудня буде апеляція на обрання запобіжного (заходу), яка вже уп'яте переноситься через те, що Олексія не доставляють в суд", - уточнив адвокат.

Як повідомлялося, 18 вересня зловмисник заблокував рух на мосту Метро у Києві, розстріляв поліцейський дрон і погрожував підірвати міст. Поліція на 4 години перекрила рух автомобілів і потягів метро на мосту.

Читайте також: “Мінера" мосту Метро перевели до психлікарні - адвокат

Зловмисника затримали. Ним виявився колишній учасник АТО 42-річний Олексій Белько, який проходив службу за контрактом в підрозділі забезпечення командування Сил спеціальних операцій, а у липні 2019 року був звільнений зі служби.

Дії підозрюваного кваліфікували за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, підготовку вибуху, яке спричинило тяжкі наслідки) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї) КК України.

20 вересня Дніпровський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 288 тис. гривень. Проте застава не була внесена.

13 листопада столична прокуратура повідомила, що Дніпровський райсуд столиці продовжив до 12 січня 2020 року запобіжний захід Бельку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-