“Мінера

“Мінера" мосту Метро перевели до психлікарні - адвокат

Укрінформ
Колишньому військовому Олексію Бельку, якого погрожував підірвати міст Метро у Києві, проведуть комплексну судову психолого-психіатричну експертизу.

Про це у Facebook повідомив адвокат Белька Масі Найєм.

"Олексія вже перевезли до Київського міського центру судово-психіатричної експертизи для проведення стаціонарної комісійної комплексної судової психолого-психіатричної експертизи", - написав адвокат.

Він зазначив, що це слідча дія на підставі ухвали суду, з якою сторона захисту згодна. Однак захисник додав, що його не повідомили про час, коли Белька будуть перевозити.

Також адвокат повідомив, що наступне засідання з розгляду апеляційної скарги у справі його підзахисного має відбутися 9 грудня об 11:45.

Як повідомлялося, 18 вересня зловмисник заблокував рух на мосту Метро у Києві. Він розстріляв поліцейський дрон і погрожував підірвати міст. Поліція на 4 години перекрила рух автомобілів і потягів метро по мосту.

Зловмисника затримали. Ним виявився колишній учасник АТО, 42-річний Олексій Белько. Раніше він проходив службу за контрактом в підрозділі забезпечення командування Сил спеціальних операцій. У липні 2019 року був звільнений зі служби.

Дії підозрюваного кваліфікували за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, підготовку вибуху, яке спричинило тяжкі наслідки) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї) КК України.

Читайте також: “Мінера” столичного мосту Метро залишили у СІЗО на два місяці

20 вересня Дніпровський райсуд Києва обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 288 тис. гривень. Водночас застава не була внесена.

13 листопада столична прокуратура повідомила, що Дніпровський райсуд столиці продовжив до 12 січня 2020 року запобіжний захід Бельку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-