Мазур заявив, що не брав участі в бойових діях у Чечні, а був там як журналіст

Мазур заявив, що не брав участі в бойових діях у Чечні, а був там як журналіст

Укрінформ
Український активіст, ветеран АТО, заступник голови УНА-УНСО Ігор Мазур стверджує, що Чечню відвідував як журналіст і участі в бойових діях там не брав.

Про це він заявив сьогодні у Любліні під час спільної з генконсулом онлайн-пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якщо в Росії є факти нашої участі у бойових діях (у Чечні — ред.), то хай доводять це. Від себе можу сказати, що я не брав участі в бойових діях. Я був на території Чечні в той час, ми приїхали туди як журналісти. Був пресцентр “Вільний Кавказ”, і ті журналісти, які приїхали туди на той час, пам’ятають наш табір УНСО, що були пресконференції, зв’язувалися з Грозним і повідомляли, що відбувається, як знищувалося місто, як бомбилися цивільні квартали, як людей захоплювали у фільтраційні табори. Росія тоді показала, яка вона була жорстока зі своїми громадянами. Зараз показує, наскільки вона може бути жорстока з громадянами України”, - сказав Мазур.

Він додав, що до Варшави 9 листопада (у день затримання) їхав на спільну українсько-польську конференцію.

Читайте також: Мазура віддали на поруки консула України

Як повідомлялося, працівник Секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини ветеран АТО Ігор Мазур був затриманий 9 листопада у пункті пропуску “Дорогуськ” у Польщі на підставі запиту Росії в Інтерпол.

За інформацією Мінветеранів, до Польщі він їхав на запрошення польського ексвіцеспікера.

10 листопада Мазура відпустили на поруки генерального консула України в Любліні, і на час очікування та розгляду екстрадиційного запиту він проживатиме в Генконсульстві України.

Мазур був керівником "Правого сектора" Київщини і начальником штабу 24-ї сотні Самооборони Майдану під час Революції гідності. З травня 2014 перебував у зоні АТО. У квітні 2015-го він став офіцером Збройних сил України - командиром роти, заступником начальника штабу розвідувального батальйону в Секторі "М". У листопаді 2016 року, після демобілізації, Мазура призначили заступником голови партії УНА-УНСО і заступником головного командира Української націоналістичної самооборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-