Богдану не завадить стажування за кордоном — Сущенко про

Богдану не завадить стажування за кордоном — Сущенко про "непотрібну" пресу

Укрінформ
Колишній політв'язень Кремля, журналіст Укрінформу Роман Сущенко здивований тим, як може посадова особа заявляти, що влада спілкуватиметься з суспільством без журналістів.

Про це він сказав під час зустрічі в Інституті журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка, відповідаючи на запитання студентів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З приводу конкретної заяви конкретної посадової особи — вона мене, м’яко кажучи, дивує. Можливо, немає досвіду у людини. Можливо, варто було би постажуватися десь за кордоном, подивитися, як ці механізми працюють в демократичних країнах, принципи яких сповідують і у нас. Це звичайні європейські цінності. Зокрема людина має право на отримання будь-якої інформації, конкретно інформації від органів виконавчої влади", - сказав Сущенко.

За його словами, чиновник мав би усвідомити свою помилку і визнати це.

"Я здивований такою заявою. Якщо людина вміє мислити і чітко оцінює наслідки такої заяви, вона мала б виправити цю помилку, бо така заява не працює на користь іміджу", - підкреслив журналіст.

Читайте також: Сущенко позиватиметься до Росії у ЄСПЛ

Водночас Сущенко поділився досвідом спілкування з владними структурами Франції, де працював з 2010 року власним кореспондентом Укрінформу.

"Це робота з урядовими установами, з Адміністрацією президента — тобто Єлисейським палацом, з МЗС. Зокрема, дуже цікаво працюють французькі дипломати. Всіх акредитованих журналістів запрошують в МЗС на щотижневі брифінги — у вівторок і п’ятницю. Можна поставити запитання на будь-які теми і отримати відповіді. В решту робочих днів можна поставити запитання до 12-ї години у режимі онлайн і по обіді отримати відповіді, чого я не бачив у нашому МЗС. Це дуже зручна форма, оскільки події у світі досить динамічні, і щодо будь-якої можна отримати коментар з МЗС як офіційну позицію. Уряд також працює за таким же графіком", - розповів Сущенко.

Як повідомлялося, у серпні глава Офісу Президента України Андрій Богдан заявив, що ОП і команда Президента не потребують "посередництва" журналістів для спілкування із суспільством. Богдан підтвердив свою думку аргументом, що на прикладі виборчої компанії у команді Зеленського зрозуміли, що можуть спілкуватися із громадянами напряму, тоді як "класичні журналісти звикли саме себе усвідомлювати як суспільство".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-