Аласанія: Зміни на “Суспільному” будуть вже у січні, а основний удар - на UA:Перший

Аласанія: Зміни на “Суспільному” будуть вже у січні, а основний удар - на UA:Перший

Укрінформ
Національна суспільна телерадіокомпанія України планує в 2020 році приділити більше уваги розвитку телевізійної складової, зокрема телеканалу UA:Перший, та обіцяє втілити перші зміни вже в січні 2020 року.

Про це повідомив голова правління ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” Зураб Аласанія у п'ятницю, 11 жовтня, під час пресконференції “Розвиток суспільного радіомовлення в Україні: 2014-2019” в Укрінформі, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент агентства.

“За минулих два роки радіо справдило стратегію, що воно стане успішним. Це було підтверджено і в рейтингах, і в моніторингах будь-яких. Тепер черга вже телебачення. Всі наші ресурси і сили будуть кинуті не загалом на телебачення, але на UA:Перший, який є локомотивом усього цього “двіжу”. Саме на UA:Перший буде основний удар і відчується це в буквальному сенсі з лютого, скоріше за все. Помітним це стане це вже в січні, а з лютого на повен зріст будуть відбуватися зміни”, — зазначив Аласанія.

При цьому він не став уточнювати про які саме зміни йдеться, але зазначив, що 11 жовтня про них дізнають члени наглядової ради ПАТ "НСТУ" та донори телерадіокомпанії.

Читайте також: Деяких працівників “Суспільного” досі викликають на допити — Аласанія

“Сьогодні буде продемонстровано і наглядовій раді, і донорам: що саме ми збираємося робити. Можливо, трохи рано розкривати плани — вони не є затвердженими... Зараз ми страшенно швидко намагаємося впорядкувати діджітал-платформу та подали суспільству зрозумілу картину того, а де саме і що саме буде, чим ми будемо оперувати, бо в нас досі абсолютний хаос із сайтами та в smm-сфері. Знову ж, сьогодні вона буде вперше представлена наочно там, на “Олівці”, але складність є в тому, що це не прописано законі, а тому є видатки, які ми можемо витрачати на радіо і телебачення, але не може на діджитал”, — пояснив Аласанія.

Водночас на уточнювальне запитання, чи можуть зникнути з ефіру регіональних телеканалів “Суспільного” ранкові передачі, він відповів, що зараз на НСТУ розглядають можливість запуску ранкової програми, над виробництвом якої працюватиме “одна потужна обласна філія” і що така передача “має стати перехідним прапорцем”.

“Але знов-таки, якщо це буде робити Львів або Харків, або Суми, або Київ, то це не означає, що ранкова програма стосується лише цих областей. Це буде збірна “солянка” з усієї країни, але в одному потужному місці збиратися”, - уточнив голова правління телерадіокомпанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-