Деяких працівників “Суспільного” досі викликають на допити — Аласанія

Деяких працівників “Суспільного” досі викликають на допити — Аласанія

Укрінформ
Частину працівників ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” продовжують викликати на допити як свідків, але обшуки в головному офісі "UA: Суспільне мовлення" та в помешканні голови правління НСТУ Зураба Аласанії припинилися.

Про це Аласанія сказав на пресконференції в Укрінформі.

“Жодних обшуків більше не проводилося, допитів мене абощо. Хоча частина наших працівників таки викликається на допити. Буквально одна людина (нещодавно була на допиті — ред.) як свідок. Але жодних пред’яв, підозр або чогось такого немає, так само не відбувається і додаткових запитів матеріалів. Наступна наша подія, віднесена на листопад, — це скарга мого адвоката, пов'язана із тим, що вилучили дуже багато чого: мої персональні блокноти, флешки. Є такий процесуальний шлях: запитати, якщо ці речі не арештовані судом, то вони мають бути повернуті”, — зазначив Аласанія.

При цьому він зауважив, що у Суспільному досі не розуміють, що саме шукають слідчі.

"Цього не розуміє жоден адвокат, а їх три. Якщо це полювання за окремою головою, можливо, персонально я комусь заважаю, то скажіть хоча би... Суспільне набагато дорожче, ніж одна голова. Але жодних таких сигналів не йде, і нічого ми зрозуміти поки не можемо", — додав голова правління ПАТ “НСТУ”.

Читайте також: Комітет Ради хоче почути від керівництва ДБР про обшуки на Суспільному

Як повідомляв Укрінформ, 30 серпня до головного офісу "UA: Суспільне мовлення", телецентру “Олівець”, прийшли з обшуком представники Державного бюро розслідувань у супроводі працівників СБУ. Також близько сьомої ранку з обшуком прийшли й до помешкання голови правління "UA: Суспільне мовлення" Зураба Аласанії та в оселі кількох інших працівників мовника.

Згодом ДБР повідомило, що слідчі дії проводяться в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливих протиправних дій службових осіб ПАТ «НСТУ», зокрема зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших фізичних або юридичних осіб.

Пізніше Аласанія повідомив, що слідчі під час обшуку в його помешканні вилучили копії старих робочих документів і матеріали конференції Ради Європи зі стратегічного розвитку Суспільного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-