Пільги учасникам бойових дій мають бути — Президент

Пільги учасникам бойових дій мають бути — Президент

Укрінформ
Держава обов’язково має підтримувати учасників бойових дій.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав, відповідаючи на запитання журналістів у рамках пресмарафону 10 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пільги я підтримую. Які можливості, і що ми робимо? Наприклад, ми зустрічалися із ветеранами, із людьми, які воювали в АТО, які переїхали із Донецьку до нас, які були добровольцями, а потім переїхали до Києва", - сказав Зеленський.

Читайте також: Є шанс, що політика Росії щодо України може змінитися — Зеленський

За його словами, нині багато хто з цих людей не мають можливості придбати або знімати собі житло у столиці. Тому влада обговорює із забудовниками можливості підтримати захисників Батьківщини, виділити житло для них. "Це будуть і кредитні пільги, бо дуже багато хто з них хочуть узяти навіть не безкоштовно квартиру, а в лізинг, бо багато з них працюють і мають можливість платити за свою квартиру, але немає можливості сплачувати дуже високі відсотки по кредитам", - додав Президент.

Він визнав, що владі варто активніше вести діалог із ветеранами, роз'яснювати їм свою позицію щодо тих чи інших питань. Але водночас підкреслив, що є питання, які не можуть стати предметом публічного обговорення. Наприклад ті, що стосуються розташування військ, куди вони планують рухатися, чи куди відходити, уточнив Зеленський.

Читайте також: “Так” амністії, “ні” референдуму: Зеленський пояснив позицію щодо особливого статусу Донбасу

Також він закликав усіх без виключення не виходити у свої діях за рамки закону. Та підкреслив, що коли учасник бойових дій зі зброєю у руках захищає Батьківщину - це одне. А якщо він виходить зі зброєю на заходи та акції протесту у мирних містах — то це вже незаконно. "Кожен має знати, якщо він порушувати закон, то буде покарання. Як можна порушувати закон, як можна стріляти? Ти ж не військовий зараз, то як можеш стріляти? Або ж, будь ласка, будь військовим та виконуй завдання", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, раніше у ЗМІ та соцмережах обговорювалася інформація про те, що голова комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат від партії "Слуга народу" Галина Третьякова, начебто, заявила про необхідність скасування пільг і соцвиплат ветеранам, які служили за контрактом.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-