Зеленський заступився за Мендель: Якби я не був Президентом, то відповів би Андрушку інакше

Зеленський заступився за Мендель: Якби я не був Президентом, то відповів би Андрушку інакше

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський прокоментував конфлікт між його прессекретарем Юлією Мендель та журналістом програми "Схеми" Сергієм Андрушком, назвавши його поведінку неетичною.

Про це він сказав 10 жовтня, відповідаючи на запитання журналістів у рамках прес-марафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я пана Андрушка бачив багато разів. Він журналіст. Мені здається, що поводить себе він не зовсім коректно. По-перше, так в принципі чоловік не має поводитися щодо жінки. Я навіть не хочу, щоб це зверхньо лунало, але внутрішньо я пробачав йому його поведінку у свій бік, бо розумів, що це журналіст і нормально. Вони вільні. Він — здоровий чоловік. Чесно, якби я не був Президентом, то відповів би його інакше, бо він здоровий хлопець і він нападає. Він дійсно нападає, це так, він стрибає”, - сказав Зеленський.

Він зазначив, що неодноразово відповідав на запитання Андрушка. Та додав, що усім варто завжди діяти у межах законодавства, але не виходили при цьому за рамки людських відносин. “Він не може бити мене мікрофоном по обличчю. Просто не може. Не мене, ні вас. Він не може, тому варто усюди мати етику”, - сказав Зеленський представникам ЗМІ.

Тому, додав глава держави, у цьому випадку він не вважає поведінку свого прессекретаря такою, за яку варто карати. Так, визнав Зеленський, Мендель, не мала права так реагувати, але її емоційна виснаженість далася взнаки.

“У даному випадку дівчинку буду захищати”, - сказав Президент.

Як повідомлялося, журналіст Михайло Ткач написав у Facebook, що прессекретар Президента України Юлія Мендель відштовхнула журналіста "Схем" Сергія Андрушка, коли той хотів поставити запитання керівнику Офісу Президента Андрію Богдану.

Читайте також: Зеленський: Аваков — це не компроміс, я нічого йому не винен

Цей пост викликав у соцмережах хвилю обурення поведінкою Мендель.

Згодом Мендель заявила, що не відштовхувала телерепортера, а зупиняла з міркувань безпеки глави держави. Також вона обурилася тим, що журналіст, на її думку, порушив “особистий простір першої особи” та додала, що в цивілізованих стосунках “медіа наполягають, але не кидаються”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-