МОЗ налаштоване на суспільний діалог — заступник міністра Загрійчук

МОЗ налаштоване на суспільний діалог — заступник міністра Загрійчук

Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров’я заявляють про важливість діалогу зі спільнотами пацієнтів і лікарів - та із суспільством у цілому.

Про це на засіданні круглого столу “Експертна спільнота пацієнтів України. Про етичний кодекс пацієнтського руху та доступність охорони здоров’я”, яке відбулося в Укрінформі, сказав заступник міністра охорони здоров’я Михайло Загрійчук.

“Ми налаштовані на діалог не лише з громадськими організаціями, а й на діалог із суспільством... У такій взаємодії важливим вважаю активний суспільний діалог між професійними лікарськими спільнотами, пацієнтськими організаціями, представниками влади”, - сказав Загрійчук.

Він запевнив, що зараз існує повне порозуміння між Комітетом з питань здоров'я нації, Міністерством охорони здоров’я та урядом - і це має сприяти подальшій реформі медичної сфери.

Читайте також: МОЗ відправляє до регіонів ліки від онкозахворювань та вірусних гепатитів

Представники пацієнтських організацій обговорили на круглому столі питання епідеміологічного захисту населення (зокрема, поширення туберкульозу в Україні), лікування орфанних хворих. Окрім цього, ішлося про необхідність ухвалення закону про права пацієнтів, а також консолідації зусиль усіх зацікавлених сторін у контексті Цілей сталого розвитку України до 2030 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-