Справу про напад на Стерненка передали СБУ

Справу про напад на Стерненка передали СБУ

Укрінформ
Кримінальні провадження стосовно нападів на одеського громадського активіста Сергія Стерненка розслідуватиме Головне слідче управління Служби безпеки.

Про це повідомляє Генпрокуратура.

“Генеральна прокуратура направила кримінальні провадження щодо нападів на громадського активіста Сергія Стерненка в Одесі до Головного слідчого управління СБУ у зв’язку з необхідністю перевірки інформації щодо можливої причетності до нападів представників місцевої влади та поліції”, - йдеться у повідомленні.

У відомстві вважають, що випадки, про які йдеться, має розслідувати один орган слідства - "для забезпечення неупередженого та швидкого результату".

Читайте також: Напад на Стерненка: ГПУ відхилила вимогу одеських депутатів повернути справу поліції

У ГПУ нагадали, що здійснюють процесуальне керівництво у трьох кримінальних провадженнях щодо фактів нападів на Стерненка, ще за одним обвинувальний акт щодо підозрюваного нападника спрямовано до суду.

“В одному з проваджень розслідується напад на активіста і завдання йому тілесних ушкоджень двома особами. В іншому кримінальному провадженні розслідується вбивство одного з нападників і завдання іншому тілесних ушкоджень. У кримінальному провадженні за фактом завдання активісту легких тілесних ушкоджень і пошкодження його майна також триває досудове розслідування”, - уточнюють у відомстві.

Водночас, додали у ГПУ, за фактом завдання Стерненку тілесних ушкоджень за допомогою вогнепальної зброї досудове розслідування завершено, обвинувальний акт щодо замаху на умисне вбивство скеровано до Приморського районного суду Одеси.

У прокуратурі вважають, що напади на Стерненка повинні розглядатись в широкому контексті нападів на інших активістів, здійснених в той же період в Одесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-