Порошенко не прийшов на “поліграф”

Порошенко не прийшов на “поліграф”

Укрінформ
П’ятий президент України та народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко не прийшов на допит із застосуванням поліграфу.

Про це повідомив завідувач відділу психологічних досліджень Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Юрій Ірхін у коментарі журналістам біля будівлі інституту, інформує у вівторок Радіо Свобода.

«Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду була призначена судово-психологічна експертиза Порошенка Петра Олексійовича із застосуванням комп’ютерного поліграфу. Наразі ми готові до проведення, чекаємо. Експертиза не скасовується. Якщо Петро Олексійович приїде – ми експертизу проведемо. Наразі єдина перепона – це те, що Петро Олексійович поки що не приїхав», – сказав Ірхін.

Він зазначив, що Порошенку повідомляли про допит.

«Існує установлений порядок сповіщення. Ми задаємо клопотання слідчому на прибуття. Є офіційний лист з визначенням чіткого часу. Це 1 жовтня, 10 година ранку», – додав Ірхін.

Експерт відкинув можливість проведення офіційного допиту в прямому ефірі, як це пропонує Порошенко.

«На превеликий жаль, судово-психологічна експертиза не передбачає проведення досліджень у прямому ефірі. Це експертиза, судова експертиза. А прямий ефір – це шоу, телевізійне шоу. Якщо ви, приміром, у себе на каналі влаштуєте це шоу, я думаю, що в прямому ефірі Петро Олексійович має можливість і право пройти таке дослідження. У межах судово-психологічної експертизи таке не можна робити», – заявив Ірхін.

Читайте також: Порошенко з дружиною відвідали Гонтареву у Лондоні

Як повідомлялося, у серпні суд дозволив допитати Порошенка на детекторі брехні. Сам п’ятий президент заявив, що не планує ховатися від слідства і готовий пройти допит із поліграфом.

12 серпня Порошенко прибув на допит до Державного бюро розслідувань як свідок у кримінальному провадженні щодо можливого ухилення від сплати податків і подальшої легалізації доходів під час купівлі-продажу ТОВ «Телеканал «Прямий».

Політик заперечив свою причетність до володіння «Прямим», а провадження ДБР назвав «рейдерством і знищенням свободи слова», «ініціатором» яких нібито є колишній заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов.

Директор ДБР Роман Труба та Андрій Портнов відкидають слова Порошенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-