Президент з дружиною у Нью-Йорку вшанували пам'ять загиблих у теракті 9/11

Президент з дружиною у Нью-Йорку вшанували пам'ять загиблих у теракті 9/11

Фото, відео
Укрінформ
Володимир та Олена Зеленські поклали квіти до меморіалу жертв терористичного нападу 11 вересня на місці зруйнованих башт-близнюків у Нью-Йорку.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Президент із дружиною обійшли меморіал Південного басейну на місці однієї з башт, підійшли до меморіального напису «Joseph Scala» та поклали вінок до єдиного дерева, яке пережило руйнування тих днів.

На церемонії була присутня рідна сестра Івана Скали — поліціянта українського походження, який загинув, рятуючи людей, що залишалися у будівлі Всесвітнього торговельного центру, — Ірена Скала-Лесів.

За її словами, у ніч перед трагедією Іван працював на нічній зміні. О 7 ранку його робочий час завершився, але вже о восьмій стався теракт, і він, не вагаючись, відправився на порятунок людей.

Скала заходив до вежі у вогні двічі, перевіряв наявність людей на поверхах. Після другого проходу він мав повертатися, але зайшов до будівлі втретє, аби перевірити, чи не залишилося там людей. В цю мить вежа впала.

До трагедії Скала 12 років працював у поліції та був також парамедиком.

У Нью-Йорку президент з дружиною вшанували пам'ять загиблих у теракті 9/11 / Фото: Георгій Тихий, Укрінформ

Як відомо, у теракті 11 вересня 2001 року внаслідок серії терористичних атак у Нью-Йорку, Пенсильванії, Вашингтоні загинули 2983 людини. Більшість з них - у баштах-близнюках Всесвітнього торговельного центру у нижній частині Мангеттана.

Дванадцятеро з загиблих у Нью-Йорку були українського походження. Зокрема, 31-річний поліціянт Іван Скала, який загинув в одній з башт, рятуючи людей, Олег Венгерчук, який працював там, Олена Белеловська, Олександр Брагінський, Марина Геруберг, Геннадій Боярський, Юрій Мушинський, Володимир Савінкін, Борис Халіф, Людмила Ксідо, Ігор Зукерман, Тетяна Бакалінська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-