Укрінформ прийматиме конференцію Євроальянсу інформагентств у 2020

Укрінформ прийматиме конференцію Євроальянсу інформагентств у 2020

Укрінформ
Генеральна асамблея і конференція Європейського альянсу інформаційних агентств відбудеться 16-18 вересня 2020 року в Києві, її прийматиме Українське національне інформагентство «Укрінформ».

Відповідне рішення було проголосовано і схвалено на цьогорічній генасамблеї Євроальянсу, що відбувається сьогодні у Празі.

«Наступного року дійсно буде 25 років відтоді, як Укрінформ став членом Європейського альянсу інформаційних агентств. Чому для нас важливо, щоб ви приїхали до нас? За останні п'ять років Україна заплатила і продовжує сплачувати життями за свій європейський вибір. У нас поширений вислів: незалежно від того, чи і коли Україна стане членом Євросоюзу, треба збудувати Європу в Україні. Я вас запрошую в цю Європу, яка поки залишається за межами ЄС», - зазначив генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко під час празької генасамблеї.

У свою чергу, президент Європейського альянсу інформагентств, керівник інформагентства Deutsche Presse-Agentur (dpa) Пітер Кропщ привітав рішення агентств-членів Євроальянсу провести генасамблею і конференцію організації в Україні.

Читайте також: Укрінформ бере участь у конференції Європейського альянсу новинних агентств

Європейський альянс інформаційних агентств (European Alliance of News Agencies - EANA) заснований у 1956 році й на сьогодні об'єднує понад 30 провідних інформагентств Європи. Україна представлена в Альянсі Укрінформом, який є членом EANA з 1995 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-