Данилюк - про ситуацію з будинком Гонтаревої: Це скринька Пандори

Данилюк - про ситуацію з будинком Гонтаревої: Це скринька Пандори

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк вважає, що бізнесмен Ігор Коломойський сам створив умови для звинувачень у причетності до підпалу будинку ексголови Нацбанку Валерії Гонтаревої заявами в пресі.
Про це він повідомив у коментарі сайту "НВ".

Данилюк вважає, що підпал будинку Гонтаревої є цілеспрямованим цькуванням з метою залякування і несе величезну загрозу репутації країни.

«Він (Коломойський - ред.) сам створив всі умови для таких звинувачень і для неконтрольованого розвитку подій погрозами під час націоналізації (ПриватБанку - ред.) через лояльних людей у владі, а також своїми заявами в пресі», - зазначив секретар РНБО.

На думку Данилюка, подібна ситуація дуже небезпечна і може призвести до дестабілізації в країні. «Я не вірю, що це робилося несвідомо, без розуміння наслідків. Це скриня Пандори. Хвилю позасудових розправ легко почати, але дуже важко зупинити», - підкреслив він.

Секретар РНБО також заявив: «Зрозуміло, що причетність до цих злочинів повинна бути доведена уповноваженими органами, однак деякі з яких - політично заангажовані».

За його словами, після подібних подій завжди чекають публічних заяв - і їх було достатньо. «Але вага таких заяв зараз мінімальна - потрібні дії», - сказав він.

Данилюк також зазначив, що в окремому зверненні він пояснить, що має на увазі.

Читайте також: У поліції заявляють про єдину версію пожежі в будинку Гонтаревої

Як повідомлялося, у ніч на 17 вересня невідомі спалили будинок Гонтаревої в селищі Гореничі під Києвом. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «Умисне пошкодження майна».

Гонтарева заявила, що не знає, хто стоїть за підпалом, але додала, що їй погрожували протягом останніх п’яти років. «Зараз погрози надходили тільки від Ігоря Коломойського і (заступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича - ред.) Андрія Портнова. Всі вони були в публічній площині», - повідомила Гонтарева.

Крім того, в ніч на 5 вересня невідомі підпалили автомобіль, зареєстрований на її невістку, яку теж звуть Валерія Гонтарева.

30 серпня ексголову НБУ збив автомобіль в центрі Лондона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-