Скалецька назвала

Скалецька назвала "гарячі питання", які МОЗ треба вирішити цієї осені

Укрінформ
МОЗ України при новому керівництві в першу чергу займеться розробкою порядку реагування на інфекційні спалахи, невирішеними питаннями первинної ланки охорони здоров'я і підготовкою до запуску з наступного року реформи вторинної ланки.

Про це заявила міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька на пресконференції в середу, 4 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні вже очевидно, що потрібно робити. Перше — це стосується епідемій. Ми повинні розробити, і для нас це гостро стоїть перед осіннім сезоном — порядок реагування на інфекційні спалахи, оскільки ситуація не має єдиної централізованої процедури. Сьогодні регіони чекають цього від нас, і ми в першу чергу це будемо робити", - сказала Скалецька.

Вона також зазначила, що МОЗ планує більше уваги приділити вакцинації дорослого населення.

Окрім того, за її словами, необхідно відпрацювати механізми доступу всього населення України, "а не тільки 28 млн", до лікаря первинної ланки. Друге завдання по первинці стосується зарплати лікарів, оскільки в одних медзакладах вона висока, в інших при тій самій навантаженості становить, які раніше 5-6 тис. гривень, констатувала міністр.

"Ми маємо захистити наших лікарів шляхом встановлення певного захищеного відсотка в межах тарифу", - зауважила вона.

Скалецька поінформувала, що по реформуванню вторинної ланки охорони здоров'я ведеться значна робота, однак лишилося ще досить багато не зробленого.

"По оптимізації медзакладів робота досить слабка, по обрахунках не по всіх видах (меддопомоги), які передбачені гарантованим пакетом, обраховано, і протоколи (лікування). Ми цим будемо займатися. Я сподіваюсь на підтримку медичної спільноти по роботі в цьому напрямку. Я знаю і вірю, що... ми зробимо це максимально до нового року", - спрогнозувала очільниця МОЗ.

Читайте також: Глава МОЗ Скалецька представила команду своїх радників

Вона додала, що у міністерстві також будуть "розбиратися по ліках".

"Тобто насправді є досить багато гарячих питань, якими ми сьогодні займаємося щодня", - резюмувала Скалецька.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-