Тисячі британців протестують проти припинення роботи парламенту

Тисячі британців протестують проти припинення роботи парламенту

Укрінформ
Тисячі британців у середу вийшли на протест проти призупинення роботи парламенту країни, нові демонстрації заплановано на кілька днів вперед.

Про це повідомляє Metro.

«Зібралися тисячі людей, серед них тіньова міністр внутрішніх справ Дайан Ебботт і оглядач лівого крила Оуен Джонс», - йдеться в повідомленні.

Марш, скликаний проєктом «Інша Європа» і письменником Полом Мейсоном, розпочався в середу десь о 17:30 вечора за місцевим часом. Активісти також вийшли на Манчестерську площу Альберта раніше в той же день.

Зазначається, що протягом наступних кількох днів у великих містах Великої Британії заплановано серію інших акцій протесту.

Читайте також: Петицію проти припинення роботи парламенту Британії підписали понад мільйон осіб

Як повідомлялося, 28 серпня королева Великої Британії Єлизавета II схвалила прохання прем'єра Бориса Джонсона тимчасово призупинити роботу парламенту, щоб він не зміг заблокувати вихід Британії з Євросоюзу без угоди. Напередодні депутати від британських опозиційних партій домовилися спробувати заблокувати у парламенті сценарій виходу країни з Євросоюзу без угоди шляхом прийняття законів, зазначивши, що можливість внесення проєкту постанови про вотум недовіри прем'єру Великої Британії залишається до сих пір.

Петицію проти рішення призупинити роботу парламенту підписали вже понад мільйон громадян Великої Британії.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-