Гаряча лінія з питань освіти повинна продовжити свою роботу після 1 вересня

Гаряча лінія з питань освіти повинна продовжити свою роботу після 1 вересня

Укрінформ
Загальнонаціональна гаряча лінія з питань освіти повинна продовжити свою роботу після 1 вересня.

Про це сказала директор ГО "Фонд "Відкрита політика" Ірина Жданова під час пресконференції "Освіта для непідконтрольних уряду України територій" в Укрінформі.

"Наші телефони знають як на мирних територіях, так і на окупованих. Якщо 2 вересня їх вимкнути - це буде неправильно перш за все політично, це означатиме, що ми залишаємо громадян на непідконтрольних територіях сам на сам із вирішенням проблеми отримання легальних документів про освіту, документів державного зразка", - зазначила вона.

Жданова пояснила, що з 1 вересня гаряча лінія повинна роботу припинити, хоча і є "єдиним національним кол-центр з питань освіти в цілому".

Вона відмітила, що за 4 роки роботи було прийнято понад 35 тисяч дзвінків, з яких більше 7 тисяч - зі Сходу та Криму.

Жданова зауважила, що для продовження роботи гарячої лінії після 1 вересня необхідно внести зміни в нормативно-правові документи.

"Ми вважаємо непринциповим, хто буде вести гарячу лінію, але ми вважаємо принциповим, щоб вона була. Тому ми підготували вже листи на новообраного голову парламенту Дмитра Разумкова з проханням внести відповідні зміни у законодавство. А також ми підготували лист на координатора системи ООН Оснат Лубрані з проханням вирішити питання продовження роботи загальнонаціональної гарячої лінії з питань освіти", - додала директор фонду "Відкрита політика".

Читайте також: Для вступників до училищ із непідконтрольних територій створили дорожню карту

Вона також закликала представників бізнесу, церков та громадських організацій "до співпраці в цьому напрямку".

Жданова наголосила, що цього року під час вступної кампанії прийнято рекордну кількість дзвінків зі Сходу - понад 1,5 тисячі дзвінків на гарячу лінію фонду “Відкрита політика” - і це втричі більше, ніж у 2018 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-