До Дня Незалежності у Центральному парку Нью-Йорка відбувся забіг у вишиванках

До Дня Незалежності у Центральному парку Нью-Йорка відбувся забіг у вишиванках

Фото, відео
Укрінформ
Понад 150 учасників взяли участь у традиційному забігу у вишиванках у головному парку Нью-Йорка, США, аби продемонструвати красу української культури і традицій та зібрати кошти на візок для спортсмена Сергія Амелька.

Про це повідомляє з місця події власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

До Дня незалежності у Центральному парку Нью-Йорка відбувся забіг у вишиванках

«Головна ціль заходу - це пропагування здорового та активного способу життя і збереження багатої української культури та традицій, пов'язаних із вишиванкою», - розповіли організатори.

За їхніми словами, подія не є змагальною, а скоріше розважальною і призначена для проведення якісного сімейного дозвілля.

Читайте також: У Львові відреставрований стодесятирічний трамвай

«Для нас це важливо, бо ми показуємо, що у Нью-Йорку і в Америці є багато українців, які переживають за Україну, моляться весь час, аби в Україні був мир, було щастя. Ми душею - з Україною», - розповіла кореспонденту Укрінформу учасниця заходу Люся Дзьоба.

Забіг у вишиванках є благодійним заходом. Учасники сплачують п'ять доларів за участь, купуючи квиток заздалегідь чи десять безпосередньо на початку події. Крім того, збираються благодійні внески.

«Зібрані кошти підуть на допомогу Сергію Амельку, який потребує нашої допомоги у придбанні інвалідного - спортивного візку», - пояснили організатори.

Всього учасники пробігли понад три кілометри і пройшли ще півтора за спеціально узгодженим маршутом у Центральному парку Нью-Йорка на Мангеттані.

«Забіг у Вишиванках 2019» у Нью-Йорку організовує біговий клуб Нью-Йорка та Український Інститут Америки.

Напередодні забіг у вишиванках відбувся і у Вашингтоні, столиці США.

Цей забіг є частиною міжнародного пробігу "Забіг у Вишиванках", який проходить в багатьох містах України та світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-