Загибель Тимчука: у поліції розповіли про хід розслідування

Загибель Тимчука: у поліції розповіли про хід розслідування

Укрінформ
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом загибелі народного депутата Дмитра Тимчука триває.

Про це йдеться у відповіді Слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві на інформаційний запит Укрінформу.

“На даний час досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на встановлення всіх обставин смерті Тимчука Д. Б.”, - йдеться у відповіді.

Читайте також: Президент посмертно нагородив Тимчука - орденом “За мужність”

У свою чергу зазначається, що під час досудового слідства призначено низку судово-медичних, криміналістичних та хімічних експертиз, санкціонованих судом, які наразі перебувають на виконанні, а також проводяться інші слідчі (розшукові) дії, спрямовані на відпрацювання висунутих у провадженні версій.

Як повідомлялося, 19 червня в Києві загинув один з координаторів і співзасновників групи "Інформаційний спротив", народний депутат, військовий журналіст підполковник запасу Збройних сил України Дмитро Тимчук.

У поліції розглядають кілька версій загибелі депутата: вбивство, самогубство та необережне поводження зі зброєю.

За фактом загибелі Тимчука відкрито кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).

20 червня двадцять народних депутатів підписали звернення до Президента з пропозицією посмертно нагородити Дмитра Тимчука орденом "Свободи".

28 червня Президент Володимир Зеленський нагородив народного депутата України Тимчука посмертно орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-