У Варшаві напали на житло українців-метробудівників

У Варшаві напали на житло українців-метробудівників

Укрінформ
У ніч проти суботи невідомі кинули пляшку із запалювальною сумішшю в помешкання українських робітників, які будують варшавське метро, а також обмалювали стіни під’їзду антиукраїнськими гаслами.
Інформацію, яку оприлюднив польський Центр моніторингу расистської та ксенофобської поведінки, власному кореспондентові підтвердили в поліції варшавської дільниці Воля.

“Вночі з п’ятниці на суботу до помешкання українців, які будують метро у Варшаві, кинуто підпалену пляшку з бензином. Одночасно в під’їзді з’явилися прокльони (антиукраїнські гасла на стінах)”, - йдеться у дописі центру у Тwitter, де зазначено, що це було замахом на вбивство.

Речниця поліції варшавської дільниці Воля Марта Суловська в коментарі агентству зазначила, що справою вульгарних написів на будинку та вкиданням пляшки із запалювальною сумішшю до помешкання через відчинене вікно займається поліція.

За її словами, в результаті цієї надзвичайної ситуації ніхто не постраждав.

Суловська повідомила, що до з'ясування обставин справи задіяно поліцейських з оперативного та кримінального відділів, які збирають усі докази у цій справі.

“Матеріали цієї справи ми сьогодні передали до районної прокуратури Варшава-Воля”, - зазначила речниця поліції.

Читайте також: У Вроцлаві влада перервала марш націоналістів через антиукраїнські гасла

Вона додала, що наразі в цій справі нікого не затримано, але не виключила, що це може статися в найближчому майбутньому.

Після цього інциденту українські працівники, проти яких учинено акт агресії, у відкритому листі написали, що вони дотримуються польських законів, в Польщі працюють легально, сплачують податки і хочуть до себе належного ставлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-