Московський

Московський "вояж" Бойка і Медведчука має розслідувати СБУ - Сарган

Укрінформ
Кримінальні провадження за статтями про державну зраду відносяться до підслідності Служби безпеки України, а не Генеральної прокуратури.

Так прокоментувала прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook заяву речниці Президента України Юлії Мендель про відсутність реакції ГПУ на поїздку деяких політиків у Москву.

“Прес-секретар Президента мала би знати, що кримінальні провадження за статтями про державну зраду відносяться до підслідності СБУ, керівник якої знаходиться в прямому підпорядкуванні Президента України. Це в повній мірі стосується і справи про ймовірну державну зраду Віктора Медведчука. ГПУ з лютого місяця поточного року чекає від СБУ висновків експертизи, про що генпрокурор вже нагадав в.о. голови СБУ І.Баканову в офіційному листі”, - зазначила Сарган.

За її словами, поїздки українських діячів до Москви і їхні зустрічі з керівництвом країни-агресора - звичайно, обурливий феномен в країні, яка воює. “Щоб покласти цьому край, ГПУ давно пропонує прийняти закон про колаборантство”, - додала прес-секретар генпрокурора.

Читайте також: Зеленський заявив, що з Бойком та Медведчуком об'єднуватись не буде

Як повідомлялося, у понеділок на брифінгу речниця Президента України Юлія Мендель заявила про те, що в АП не розуміють позицію генерального прокурора Юрія Луценка, який відкрив кримінальні справи за фактом заяв представника України у ТКГ Леоніда Кучми, і ніяк не відреагував на перемовини з представниками країни-агресора народного депутата Юрія Бойка і політика Віктора Медведчука.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 7 червня заявив, що відкрив три кримінальні провадження після заяви представника України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми про необхідність зняти економічну блокаду з ОРДЛО та заборонити бійцям ООС стріляти у відповідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-