Нереформованими залишаться лише 5% державних і комунальних ЗМІ - Наливайко

Нереформованими залишаться лише 5% державних і комунальних ЗМІ - Наливайко

Укрінформ
В Україні вже реформовано 594 друкованих державних і комунальних ЗМІ.

Про це голова Державного комітету телебачення та радіомовлення Олег Наливайко сказав під час круглого столу "Свобода слова в Україні: виклики та можливі рішення" з нагоди Дня журналіста в Укрінформі.

"Станом на 1 червня 2019 року реформовано, враховуючи випадки зміни назви, 594 видання друкованих ЗМІ та редакцій, а саме 557 комунальних, що становить близько 92% від загальної кількості комунальних видань37 державних, що складає близько 46% від загальної кількості. Ця статистика ще має певний рух", - сказав Наливайко.

За його словами, говорити про провал реформи немає підстав. Тому що ті ЗМІ, які залишилися нереформованими, “також не стояли на місці — хтось перейшов у "цифру", хтось трансформувався в інтернет-видання”, зазначив Наливайко, констатувавши, що є такі випадки, коли місцева влада не дала виданням реформуватися. “І тоді з’явилися видання із подібними назвами, бо протягом року, як ви знаєте не можна назву брати ту, що була. Наприклад, у Рівненській області газету "Гомін" не вдалося реформувати, і зареєстрували газету "Гомін і К", у Київській області газету "Вперед" не реформували і з’явилася газета "Вперед +", - розповів голова Держкомтелерадіо.

Читайте також: Стець: День журналіста - привід згадати про наших колег, які опинилися у полоні агресора

Він прогнозує, що у підсумку буде близько 5% нереформованих ЗМІ, і це, за словами Наливайка,  непогано, адже коли розмови про цю реформу тільки починалися, то йшлося про половину.

"Якщо в цілому оцінювати, то я думаю, що ми дуже добре спрацювали. Є гарний результат", - вважає голова Держкомтелерадіо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-