Держслужба якості освіти нагадала, що атестація шкіл і дитсадків скасована

Держслужба якості освіти нагадала, що атестація шкіл і дитсадків скасована

Укрінформ
Державна атестація та перевірки дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних закладів освіти як форма державного нагляду не існує.

Таке роз'яснення з приводу звернення громадян стосовно проведення місцевими органами управління освітою таких перевірок оприлюднено на сторінці Держслужби якості освіти у Facebook.

"Ще раз звертаємо увагу на те, що державна атестація закладів освіти як форма державного нагляду (контролю) не існує і правові наслідки її проведення відсутні. Наказом Міністерства освіти і науки України від 15.03.2018 № 244 Порядок державної атестації дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів визнаний таким, що втратив чинність", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Освітні програми вишів пройдуть перевірку за 10 критеріями

В ДСЯО нагадали, що замість таких перевірок Служба та її територіальні органи будуть проводити інституційний аудит – зовнішнє оцінювання освітньої діяльності школи, що базується на ґрунтовному вивченні освітніх та управлінських процесів. "Завдання інституційного аудиту є не лише оцінювання якості освітньої діяльності, а й надання закладам освіти та їхнім засновникам рекомендацій щодо удосконалення роботи шкіл", - наголосили в Держслужбі якості освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-